Kérjük, olvassa el részletesen ezt az oldalt, majd válassza ki a menüből a nyomtatója típusát és keresse ki az Önnek megfelelő tintapatront ill. utántöltő készletet! Miért költene el nyomtatásra négyszer-ötször annyit, mint amennyit elegendő lenne? Miért dobja ki a kiürült patronjait és vesz helyettük újat, amikor egyszerűen utántölthetné? Olvassa el részletesen, hogyan tud súlyos tízezreket megtakarítani a nyomtatóján! HP tintapatron utántöltő készlet CANON festékpatron utántöltő szett Gyakran ismétlődő kérdések Hírlevél, amely Ezreket ér Önnek! Fizetünk Önnek azért, mert Ajánl Bennünket! Megajándékozzuk Önt és Barátait!


Ha Ön eddig sokallta a HP patron árakat...
          ...Akkor most a LEHETŐ LEGJOBB HELYEN JÁR!

HP patron utántöltő készletek - Nyomtasson Ön is Ötödáron!
Olvassa végig, hogyan spórolhat meg
akár többszázezer Ft-ot
a következő évek során!


TUDTA, HOGY TINTASUGARAS NYOMTATÓJÁVAL
ÖTÖD- VAGY AKÁR TIZEDÁRON IS NYOMTATHATNA?

HOGY HOGYAN?   Tőlünk most megtudhatja!

 Olvassa el az UTÁNTÖLTÉS? MIÉRT? menüpontot!

HP 22 patron
patron töltési útmutató

Nemzetközileg elismert minőségű, rendkívül nyomtatófej-kímélő tinta, a legfejlettebb gyártási technológiáknak köszönhetően
Egyszerűen használható, a dobozban részletes, képekkel illusztrált útmutatóval, patrontöltő és fúvóka-légtelenítő eszközzel
Kedvező ár, amellyel - még a postaköltséggel együtt is - ötöd- vagy akár tizedáron jön ki a nyomtatása
Megbízható, évek óta piacon levő termékek, minőségi garanciával
Akár több tízezer Ft-os évi megtakarítás a nyomtatási költségein - Nem mindegy!websas.hu

HP 22 színes patron

Könnyen tölthető, megbízható patron típus. A gyári töltési kapacitása ugyan elég kicsi (5 ml, azaz színenként kb. 1.5 ml), de a patron szivacsos állományába ennél jóval több tinta is belefér, így érdemesebb bele több tintát (kb. 8-10 ml-t, azaz színenként kb. 3 ml-t) tölteni. Ezzel ugyanis ritkábban fogy ki, és mivel a kifogyások károsítják leginkább a patron fúvókasorának az állapotát, így a patron élettartamát is jelentősen megnövelhetjük, a patron több feltöltést fog kibírni, mielőtt tönkremenne. .

Pár szóban a patron működéséről:

A patron fúvókasora nagyon vékony csövecskéket, kapillárisokat tartalmaz, amelyekben egy kis izzószál - egy rövid áramimpulzus hatására - fel tudja forralni a tintát. Az így létrejövő pici gőzbuborék lövelli ki a tintacseppet a papírra. Ezek után a kapillárisban a tinta lehűl, a patron szivacsos állományából további tinta jut a fúvókába, és egy újabb áramimpulzussal megtörténhet a következő tintacsepp kilövése. Ezt a folyamatot megfelelően irányítva, a patron mozgását megfelelően vezérelve, a papíron létrejön a nyomtatni kívánt kép illetve szöveg.

Nyilvánvalóan egyrészt ez a folyamat csak akkor tud önfenntartó lenni, ha a nyomtatás megkezdésekor mindegyik fúvókában tinta van, azaz a fúvókák egyike sem levegős. Másrészt pedig, mivel a patron fúvókáit a rajta átáramló tinta hűti, tinta nélküli nyomtatási próbálkozás esetén (tehát amikor nyomtatni próbálunk, de a nyomat csíkozottan vagy teljesen hiányos), a fúvókák gyorsan túlmelegedhetnek, a bennük levő izzószálak eléghetnek. Ez gyakorlatilag a patron tönkremenetelét jelenti, ugyanúgy, mint pl. egy izzólámpa esetében.

A HP 22 patron - attól függően, hogy mennyire vigyázunk a fúvókasor állapotára, épségére - kb. 3 - 10 alkalommal tölthető újra.

A patron újratöltése után a nyomtató továbbra is azt jelzi, hogy alacsony a patron tintaszintje, de ezzel nem kell foglalkoznunk, nyomtassunk vele tovább. A HP 22-es patron esetében már nem lehetséges a tintaszintjelzés alaphelyzetbe állítása, illetve annak kikapcsolása sem.

A H1057C utántöltő készlet - illeve, ha már a készete megvan, a HIM-900C-Tinta külön kiszerelt tinta - való a patron feltöltéséhez. Ez a készlet tartalmazza a patron feltöltéséhez szükséges összes eszközt, a tintát, valamint a képekkel illusztrált, magyar nyelvűre fordított feltöltési útmutatót is.

A patron feltöltésének menete:

A patron tetejéről távolítsuk el a matricát, alatta megtaláljuk a feltöltőnyílásokat. (Ezek egyúttal a patron légzőnyílásai is, hiszen nem szabad lezárnunk légmentesen a patron celláit, mert akkor a tinta fogyásával vákuum jönne létre, ami nem engedné kifolyni a tintát.)

Az első alkalommal a készletben levő feltöltőkeretbe bele kell illesztenünk a patron fúvókasorát befogadó gumitömböt. Ezt a képek alapján könnyen megtehetjük, eléggé "adja magát".

A patront helyezzük be a feltöltőkeretbe. A patron fúvókasorának szorosan, pontosan, légmentesen kell illeszkednie a feltöltőkeret gumitömítéséhez. Ennek azért lesz nagy jelentősége, mert ezen keresztül végezzük majd el a patron fúvókasorának légtelenítését, amely a patron feltöltésének kihagyhatatlan, fontos lépése. Ha a légtelenítést nem sikerül 100%-osan elvégeznünk, ez nyomtatási gondokhoz, illetve a patron tönkremeneteléhez vezethet.

Szereljük össze az egyik fecskendőt: tekerjük bele a dugattyúba a kinyomószárat, csavarjuk rá szorosan a fecskendőre a tűt, majd a tűről vegyük le a védősapkát. Szúrjuk le a tűt a patron tetején levő - megfelelő színű - lyukon át, egészen a szivacstömb aljáig. Ügyeljünk arra, hogy lassan nyomjuk bele a patron szivacsos állományába az előírt - illetve a beletölteni szándékozott - mennyiségű tintát. A HP 22 patron gyári töltete összesen 5 ml (azaz színenként kb. 1.5 ml), de 8-10 ml tintát (tehát színenként kb. 3 ml-t) nyugodtan beletölthetünk.

Ezek után szereljük össze a további két fecskendőt és ezekkel a színekkel is ismételjük meg a fenti műveletet.

Ha nem vagyunk biztosak az egyes cellák - ill. feltöltőlyukak - színében, akkor egy fogpiszkáló leszúrásával könnyen megállapíthatjuk a helyes színkiosztást.

Nagyon vigyázzunk arra, nehogy levegőt juttassunk a patron szivacstömbjébe, főleg ne az aljára, a fúvókasor közelébe, mert ez ún. légzárványt okozhat. Amikor tehát a fecskendőből a tinta utolsó 1-2 ml-jét töltenénk a patronba, inkább álljunk meg és azt már ne töltsük bele, vagy pedig húzzuk kissé kintebb a tűt és az utolsó 1-2 ml tintát inkább a patron felsőbb részébe töltsük, ahol az esetlegesen létrejövő légzárvány már nem fog gondot okozni.

Gondosan végezzük el a patron fúvókasorának a légtelenítését: a keretben levő patron függőlegesen vagy egy kicsit ferdén álljon úgy, hogy a fúvókasor legyen a patron legalacsonyabb pontja. Illesszük be alulról a gumicsonkba a kis légtelenítő fecskendőt, majd kezdjük el kiszívni a levegőt a dugattyú kihúzásával. Ekkor határozott vákuumot, szívó ellenállást kell éreznünk, majd láthatjuk a patron fúvókáiból kicseppenő - fekete - tintát. (Igaz ugyan, hogy színes tintákat töltöttünk bele, most mégis fekete tinta jön ki, mivel a 3 szín keveréke a feketét adja.) Ha ekkor nem érezzük a szívó ellenállást, illetve ha habos tintát sikerül kiszívni, akkor a patron fúvókasora nem zár légmentesen a gumitömbnél. Vegyük ki a gumicsonkból a légtelenítő fecskendőt, toljuk vissza a dugattyúját, igazgassuk meg a patront a keretben, és ismételjük meg a légtelenítést. Akkor sikerül jól a légtelenítés, ha a szívóerő hatására megindul a tinta a patron fúvókáin keresztül, és kb. 1 ml-t sikerül kiszívnunk.

Ha a patron egy száraz papírzsebkendőn ismételt próbálkozásokra is szép, egészséges háromszínű lenyomatot hagy, akkor nagy valószínűséggel a nyomtatás is sikeresen elindul majd vele. Ha a patron nem teljesen szimmetrikus, ép, vonal alakú lenyomatot hagy, vagy hiányzik belőle valamelyik szín, akkor szükség lehet a fúvókasor megtisztítására. Ezt a következő módon végezzük el:

Mikrohullámú sütőbe egy kistányéron tegyünk be egy vizes papírzsebkendőt. (A patront SOHA ne tegyük be a mikrohullámú sütőbe!) 30 másodperc alatt a vizes papírzsebkendő felforrósodik. Vegyük ki és nyomjuk rá erőteljesen a patron fúvókasorát kb. egy percre. Ezt többször is megismételhetjük, mindaddig, amíg egy száraz papírzsebkendőn a patron már szép, egészséges lenyomatot nem hagy, amelyben látszik mindhárom szín.

Ha készen vagyunk, a patront tegyük vissza a nyomtatóba, majd végezzünk vele egy próbanyomtatást.

Ha a nyomtatáson még valamilyen csíkozást, színkimaradást, színeltérést tapasztalunk, az arra utal, hogy valamelyik fúvókát nem sikerült kilégtelenítenünk, nem indult el valamelyik szín, vagy megkezdődött a patron fúvókasorának beszáradása. Ha a fent említett patron-tisztítási módszerrel sem boldogulunk, akkor valószínűleg kezdjük elérni a patron élettartamának végét, azaz várhatóan a következő patron-kifogyáskor már egy új patron beszerzésére lehet szükség.

Átmenetileg az esetek nagy részében kiküszöbölhető a csíkozás illetve színhiba azzal, ha a nyomtató beállításaiban magasabbra állítjuk a nyomtatási minőséget, pl. "normál" helyett "legjobb" minőségűre. Ezzel a nyomtatás sebessége csökken ugyan, de így még egy nem 100%-os állapotú patron is használható marad, és a legtöbbször ez a legfontosabb.

Bízunk benne, hogy a fenti tanácsokkal Ön is nagyon gazdaságosan és elégedetten használja a nyomtatóját, elkerülve ezzel sok-sok színes patron - meglehetősen borsos áron történő - vásárlását.

A patron töltéséhez szükséges utántöltő készlet:

H1057C: 3x20 ml színes tinta, 3 szín, ez a HP 22 patron kb. 12-szeri gyári szintű, vagy kb. 6-7-szeri emelt szintű feltöltésére elég, 3550 Ft.

A készlet tartalmazza a tintát, a patron feltöltéséhez és a fúvókalégtelenítéshez szükséges összes felszerelést, valamint a részletes, képekkel illusztrált, magyar nyelvűre fordított patron-feltöltési útmutatót.

Postaköltség: 1400 - 1700 Ft, a rendelési űrlapnál leírtak szerint.
Ha kiszámítja, még a postaköltséggel együtt is kevesebb mint tizedáron jön ki a nyomtatása!

Ha a Hírlevelünknek olvasója, akkor ne felejtse el a Hírlevelekben levő kedvezménykuponját a rendelésébe bemásolni, mert arra 5% kedvezmény jár Önnek!

Ha bármilyen kérdése van a patron feltöltéssel kapcsolatban,
olvassa el a Gyakori Kérdések Gyűjteményét is! >>>


MEGRENDELÉS

A megrendelt tételeket
    - Az egész ország területén mindenhová postaköltség felszámításával, utánvéttel,
    - Szegeden 600.- Ft kiszállítási díjjal
(illetve több darab rendelése esetén díjmentesen)
juttatjuk el Önhöz.
(A postaköltség 4000.- Ft alatti rendelésnél 1400.- Ft, 4000.- - 10.000.- közöttinél 1700.- Ft, afelett 2000.- Ft)
(Még ezekkel együtt is sokkal gazdaságosabban jön ki a nyomtatása, mintha boltban vásárolna...)

Rendelését email-ben az info@refillparadise.hu címre küldje, vagy az alábbi űrlapon írja be.

Kérem, hogy az e-mail-ben tüntesse fel
    - a rendelt tételek ink-mate kódjait és darabszámát,
    - a postázási és -szükség esetén- a számlacímet,
    - ha lehet, a telefonszámát (az esetleges félreértések gyors tisztázásához),
    - céges megrendelés esetén a csomag átvételére jogosult személy nevét, illetve az ÁFA-s számla számlacímét, a cég adószámát,
    - ha van kedvezményre jogosító kupon-kódja, akkor feltétlenül írja bele a rendelésébe!
        (Kedvezmény-kuponokat a hírlevelünk megrendelői kapnak. Rendelje meg!)

Köszönjük.

 
Az Ön E-mail címe:


 
Megrendelés,
kérdés, üzenet:
 

                    
 Ne feledje, egyszer az Ön nyomtatójából is kifogy a tinta...
...és akkor szüksége lehet a Refill-Paradise-ra!
Bookmark-olja (tegye be a Könyvjelzők közé) ezt az oldalt, hogy visszataláljon...
Hogy segíthessünk! - CTRL+D


Internet Explorer böngésző használata esetén:
Kattintson a böngészője Könyvjelzők menüpontjára,
majd a Hozzáadás a Könyvjelzőkhez... menüpontra,
végül az [ OK ] gombra.


NETREND Bt.
2030 Érd, Vadkacsa u. 3.
Tel.: (30)218-7667
E-mail: info@refillparadise.hu

Jogi nyilatkozat a vásárlás feltételeiről

Címkék: HP patron töltés, HP patron feltöltési útmutató, HP 22 patron leírás, HP fekete patron, HP patron töltő tinta