Kérjük, olvassa el részletesen ezt az oldalt, majd válassza ki a menüből a nyomtatója típusát és keresse ki az Önnek megfelelő tintapatront ill. utántöltő készletet! Miért költene el nyomtatásra négyszer-ötször annyit, mint amennyit elegendő lenne? Miért dobja ki a kiürült patronjait és vesz helyettük újat, amikor egyszerűen utántölthetné? Olvassa el részletesen, hogyan tud súlyos tízezreket megtakarítani a nyomtatóján! HP tintapatron utántöltő készlet CANON festékpatron utántöltő szett Gyakran ismétlődő kérdések Hírlevél, amely Ezreket ér Önnek! Fizetünk Önnek azért, mert Ajánl Bennünket! Megajándékozzuk Önt és Barátait!


Ha Ön eddig sokallta a HP patron árakat...
          ...Akkor most a LEHETŐ LEGJOBB HELYEN JÁR!

HP patron utántöltő készletek - Nyomtasson Ön is Ötödáron!
Olvassa végig, hogyan spórolhat meg
akár többszázezer Ft-ot
a következő évek során!


TUDTA, HOGY TINTASUGARAS NYOMTATÓJÁVAL
ÖTÖD- VAGY AKÁR TIZEDÁRON IS NYOMTATHATNA?

HOGY HOGYAN?   Tőlünk most megtudhatja!

 Olvassa el az UTÁNTÖLTÉS? MIÉRT? menüpontot!

HP 21 patron
patron töltési útmutató

Nemzetközileg elismert minőségű, rendkívül nyomtatófej-kímélő tinta, a legfejlettebb gyártási technológiáknak köszönhetően
Egyszerűen használható, a dobozban részletes, képekkel illusztrált útmutatóval, patrontöltő és fúvóka-légtelenítő eszközzel
Kedvező ár, amellyel - még a postaköltséggel együtt is - ötöd- vagy akár tizedáron jön ki a nyomtatása
Megbízható, évek óta piacon levő termékek, minőségi garanciával
Akár több tízezer Ft-os évi megtakarítás a nyomtatási költségein - Nem mindegy!websas.hu

HP 21 fekete patron

Könnyen tölthető, megbízható patron típus. A gyári töltési kapacitása ugyan elég kicsi (5 ml), de a patron szivacsos állományába ennél jóval több tinta is belefér, így érdemesebb bele több tintát (kb. 8-10 ml-t) tölteni. Ezzel ugyanis ritkábban fogy ki, és mivel a kifogyások veszélyeztetik leginkább a patron fúvókasorának az épségét, így a patron élettartamát is jelentősen megnövelhetjük.

Pár szóban a patron működéséről:

A patron fúvókasora hajszálvékony csövecskéket, kapillárisokat tartalmaz, amelyekben egy kis izzószál - egy rövid áramimpulzus hatására - fel tudja hevíteni a tintát. Az így létrejövő pici gőzbuborék lövi ki a tintacseppet a papírra. Ezek után a tinta lehűl, a patron szivacsos állományából további tinta jut a kapillárisba, és egy újabb áramimpulzussal megtörténhet a következő tintacsepp kilövése. Ezt a folyamatot megfelelően koordinálva, a patron mozgását megfelelően vezérelve, a papíron kialakul a nyomtatni kívánt kép, szöveg.

Láthatjuk, hogy egyrészt ez a folyamat csak akkor tud önfenntartó lenni, ha a nyomtatás kezdetén mindegyik fúvókában tinta van, azaz a fúvókák egyike sem levegős. Másrészt, mivel a patron fúvókáit az átáramló tinta hűti, tinta nélküli nyomtatási próbálkozás során (tehát amikor nyomtatunk, de a nyomat csíkozottan vagy teljesen hiányos), a fúvókák túlmelegedhetnek, a bennük levő izzószálak eléghetnek. Ez a patron tönkremenetelét jelenti, ugyanúgy, mint egy izzólámpa esetében.

A HP 21 patron - attól függően, hogy mennyire tudunk vigyázni a fúvókasor épségére - kb. 3 - 10 alkalommal tölthető újra.

A patron feltöltése után a nyomtató továbbra is azt fogja jelezni, hogy alacsony a patron tintaszintje, de ezzel nem kell törődnünk, nyomtassunk vele tovább. A HP 21-es patron esetében már nincs lehetőség a tintaszintjelzés alaphelyzetbe állítására, illetve annak kikapcsolására sem.

A H1056B utántöltő készlet - illetve ha már a készletünk megvan, a továbbiakban a HIM-900A-Tinta jelzésű kiszerelt tinta - szükséges a patron feltöltéséhez. A készlet tartalmazza a patron feltöltéséhez szükséges összes felszerelést, a tintát, valamint a képekkel illusztrált, magyarra fordított feltöltési útmutatót is. A kiszerelt tinta mellé már nem adunk külön útmutatót, hiszen a készletben ez már benne volt.

A patron feltöltésének menete:

A patron tetejéről távolítsuk el a matricát, az alatt találjuk meg a feltöltőnyílásokat. (Ezek egyúttal a patron légzőnyílásai is, hiszen nem zárhatjuk le légmentesen a patron celláit, mert akkor a tinta fogyásával vákuum alakulna ki, ami nem engedné kifolyni a tintát.)

A készletben levő feltöltőkeretbe az első alkalommal bele kell illesztenünk a patron fúvókasorát befogadó gumitömböt. Ezt a képek alapján könnyen meg tudjuk tenni.

A patront helyezzük be a feltöltőkeretbe. A patron fúvókasorának pontosan, szorosan, légmentesen kell illeszkednie a feltöltőkeret gumijához. Ennek azért lesz majd nagy jelentősége, mert ezen keresztül végezzük el a patron légtelenítését, amely a patron feltöltésének kihagyhatatlan, fontos lépése. Ha a légtelenítést nem sikerül tökéletesen elvégeznünk, ez nyomtatási problémákhoz, illetve a patron tönkremeneteléhez vezethet.

Szereljük össze a fecskendőt: tekerjük bele a kinyomószárat, csavarjuk rá szorosan a tűt, majd a tűről vegyük le a védősapkát. Szúrjuk le a tűt a patron tetején levő valamelyik lyukon át, egészen a szivacstömb aljáig. Lassan nyomjuk bele a patron szivacsos állományába az előírt - illetve beletölteni szándékozott - mennyiségű tintát. A HP 21 patron gyári töltete 5 ml, de 8-10 ml tintát nyugodtan beletölthetünk.

Nagyon vigyázzunk arra, hogy levegőt ne juttassunk a patron szivacstömbjébe, főként ne az aljára, a fúvókasor közelébe, mert ez légzárványt okozhat. Tehát amikor a fecskendőből a tinta utolsó 1-2 ml-jét töltenénk bele, inkább álljunk meg és azt már ne töltsük bele, vagy pedig húzzuk kintebb a tűt és az utolsó 1-2 ml tintát a patron felsőbb részébe töltsük, ahol az esetleges légzárvány már nem fog gondot okozni.

Gondosan végezzük el a patron fúvókájának a légtelenítését: a keretben levő patron függőlegesen vagy kissé ferdén álljon úgy, hogy a fúvókasor legyen a patron legalacsonyabb pontja. Alulról illesszük be a gumicsonkba a kis légtelenítő fecskendőt, majd kezdjük kiszívni a levegőt a dugattyú lefelé húzásával. Ekkor határozott vákuumot, szívó ellenállást kell éreznünk, majd rövidesen láthatjuk a patron fúvókáiból kicseppenő tintát. Ha ekkor nem érezzük a szívó ellenállást, illetve ha habos tintát sikerül kiszívnunk, akkor a patron fúvókasora nem zár légmentesen. Vegyük ki a kis fecskendőt, toljuk vissza a dugattyúját, igazítsuk meg a patront a keretben, és ismételjük meg a légtelenítést. Akkor jó a légtelenítés, ha a szívóerő hatására megindul a tinta a patron fúvókáján keresztül, és kb. 1 ml tintát sikerül így kiszívnunk.

Ha a patron egy száraz papírzsebkendőn többszöri próbálkozásra is szép, egészséges lenyomatot hagy, akkor nagy valószínűséggel a nyomtatás is sikeresen elindul vele. Ha a patron nem teljesen szimmetrikus, ép, vonal alakú lenyomatot hagy, akkor szükség lehet a fúvókasor megtisztítására. Ezt a következőképpen végezzük el:

Mikrohullámú sütőbe tegyünk be egy kistányéron egy vizes papírzsebkendőt. (A patron SOHA ne kerüljön be a mikrohullámú sütőbe!) 30 másodperc alatt a papírzsebkendő felforrósodik. Vegyük ki és nyomjuk rá a patron fúvókasorát kb. egy percre. Ezt az eljárást többször is megismételhetjük, mindaddig, amíg a patron egy száraz papírzsebkendőn már szép, egészséges lenyomatot nem hagy.

Ha készen vagyunk, tegyük vissza a patront a nyomtatóba, végezzünk vele egy próbanyomtatást.

Ha a nyomtatáson még csíkozást tapasztalunk, az arra utal, hogy valamelyik fúvókát nem sikerült kilégtelenítenünk, vagy megkezdődött a patron fúvókasorának beszáradása. Ha a fenti patron-tisztítási eljárással sem boldogulunk, akkor valószínűleg kezdjük elérni a patron élettartamának a végét, várhatóan a következő patron-kifogyáskor már új patron beszerzésére lehet szükség.

Átmenetileg sok esetben kiküszöbölhető a csíkozás azzal, ha a nyomtató beállításaiban a nyomtatási minőséget magasabbra állítjuk, pl. "normál" helyett "legjobb" minőségűre. Ezzel csökken ugyan a nyomtatás sebessége, de így egy nem 100%-os állapotú patron is használható marad, és sokszor ez számít igazán.

Bízunk benne, hogy a fenti tippekkel, tanácsokkal Ön is elégedetten és nagyon gazdaságosan használja a nyomtatóját, elkerülve ezzel sok-sok patron - meglehetősen borsos áron történő - vásárlását.

A patron töltéséhez szükséges utántöltő készlet:

H1056B: 60 ml fekete tinta, ez a HP 21 patron kb. 12-szeri gyári szintű, vagy kb. 6-szori emelt szintű feltöltésére elég, 2880 Ft.

A készlet tartalmazza a tintát, a patron feltöltéséhez és a fúvókalégtelenítéshez szükséges összes felszerelést, valamint a részletes, képekkel illusztrált, magyar nyelvűre fordított patron-feltöltési útmutatót.

Ha már rendelkezik a készlet eszközeivel, akkor a továbbiakban elegendő csak tintát rendelnie:

HIM-900A-Tinta: 40 ml fekete tinta, eszközök és patron-feltöltési útmutató nélkül, 1880 Ft

Postaköltség: 1400 - 1700 Ft, a rendelési űrlapnál leírtak szerint.
Ha kiszámítja, még a postaköltséggel együtt is kevesebb mint nyolcad- vagy tizedáron jön ki a nyomtatása!

Ha a Hírlevelünknek olvasója, akkor ne felejtse el a Hírlevelekben levő kedvezménykuponját a rendelésébe bemásolni, mert arra 5% kedvezmény jár Önnek!

Ha bármilyen kérdése van a patron feltöltéssel kapcsolatban,
olvassa el a Gyakori Kérdések Gyűjteményét is! >>>


MEGRENDELÉS

A megrendelt tételeket
    - Az egész ország területén mindenhová postaköltség felszámításával, utánvéttel,
    - Szegeden 600.- Ft kiszállítási díjjal
(illetve több darab rendelése esetén díjmentesen)
juttatjuk el Önhöz.
(A postaköltség 4000.- Ft alatti rendelésnél 1400.- Ft, 4000.- - 10.000.- közöttinél 1700.- Ft, afelett 2000.- Ft)
(Még ezekkel együtt is sokkal gazdaságosabban jön ki a nyomtatása, mintha boltban vásárolna...)

Rendelését email-ben az info@refillparadise.hu címre küldje, vagy az alábbi űrlapon írja be.

Kérem, hogy az e-mail-ben tüntesse fel
    - a rendelt tételek ink-mate kódjait és darabszámát,
    - a postázási és -szükség esetén- a számlacímet,
    - ha lehet, a telefonszámát (az esetleges félreértések gyors tisztázásához),
    - céges megrendelés esetén a csomag átvételére jogosult személy nevét, illetve az ÁFA-s számla számlacímét, a cég adószámát,
    - ha van kedvezményre jogosító kupon-kódja, akkor feltétlenül írja bele a rendelésébe!
        (Kedvezmény-kuponokat a hírlevelünk megrendelői kapnak. Rendelje meg!)

Köszönjük.

 
Az Ön E-mail címe:


 
Megrendelés,
kérdés, üzenet:
 

                    
 Ne feledje, egyszer az Ön nyomtatójából is kifogy a tinta...
...és akkor szüksége lehet a Refill-Paradise-ra!
Bookmark-olja (tegye be a Könyvjelzők közé) ezt az oldalt, hogy visszataláljon...
Hogy segíthessünk! - CTRL+D


Internet Explorer böngésző használata esetén:
Kattintson a böngészője Könyvjelzők menüpontjára,
majd a Hozzáadás a Könyvjelzőkhez... menüpontra,
végül az [ OK ] gombra.


NETREND Bt.
2030 Érd, Vadkacsa u. 3.
Tel.: (30)218-7667
E-mail: info@refillparadise.hu

Jogi nyilatkozat a vásárlás feltételeiről

Címkék: HP patron töltés, HP patron feltöltési útmutató, HP 21 patron leírás, HP fekete patron, HP patron töltő tinta