Kérem, hogy mindenképpen engedélyezze a levelezőjében a távoli tartalmak megjelenítését!

Tisztelt Nyomtatótulajdonos Partnerünk!
        Nyomtasson Ön Is Ötödáron!

RefillParadise.hu   -   2011. júniusi hírlevél

Milyen magas a felhőkarcoló?

A kreativitásnak nemigen van határa... Ez a történet kiváló példa erre...


Az alábbi történet a Koppenhágai Egyetemen esett meg, egy fizika vizsgán. A vizsgakérdés így hangzott: - Írja le, hogyan mérhető meg egy felhőkarcoló magassága egy barométer segítségével!


Az egyik hallgató válasza: - Fogunk egy hosszú zsinórt, rákötjük a barométer tetejére, majd a barométert lelógatjuk a földig. A zsinór hosszúságának és a barométer magasságának összege megegyezik a felhőkarcoló magasságával.

 Kérem, hogy mindenképpen engedélyezze a levelezőjében a távoli tartalmak megjelenítését!

Ez az eredeti magyarázat azonban a vizsgáztatót meglehetősen feldühítette, így a vizsga nem sikerült. A diák azonban nem hagyta magát, mivel szerinte a válasza abszolút helyes volt. Az egyetem vezetősége így kijelölt egy független bírát, aki megállapította, hogy bár a válasz helyes volt, ám semmiféle fizikai ismeretet nem tükrözött. A probléma megoldására behívatta magához a hallgatót, és hat percet adott neki arra, hogy szóban bebizonyítsa, a fizikai alapismeretek birtokában van.

A diák öt percig szótlanul ült, a homlokát ráncolva gondolkodott. A vizsgabiztos figyelmeztette, hogy vészesen fogy az idő. A diák ekkor megszólalt, és megjegyezte, hogy annyiféle magyarázatot tud, hogy nem tudja kiválasztani, melyiket is adja elő. A biztos nógatására aztán belekezdett:

- Nos, az első ötletem az, hogy megfogjuk a barométert, felmegyünk a felhőkarcoló tetejére, és ledobjuk onnan. Mérjük a földet éréséig eltelt időt, majd a kérdéses magasságot kiszámítjuk a 'h = 0.5g x t2' képlettel. Viszont ez a módszer nem túl szerencsés a barométer szempontjából.

- Vagy pedig abban az esetben, ha süt a nap, megmérhetjük a barométer magasságát, és az árnyékát. Ezután megmérjük a felhőkarcoló árnyékának hosszát, és aránypárok segítségével kiszámíthatjuk a magasságát is.

- De ha nagyon tudományosak akarunk lenni, akkor egy rövid zsinórt kötve a barométerre, ingaként használhatjuk azt. A földön és a tetőn megmérve a gravitációs erőt, a 'T = 2 pi * négyzetgyök(1 / g)' képlettel kiszámíthatjuk a kért magasság értékét.

- Vagy, ha esetleg a felhőkarcoló rendelkezik tűzlétrával, akkor megmérhetjük, a barométer hosszánál hányszor magasabb, majd a barométert megmérve egyszerű szorzással megkapjuk a kívánt eredményt.

- De ha Ön az unalmas, bevett módszerre kíváncsi, akkor a barométert a légnyomás mérésére használva, a földön és a tetőn mérhető nyomás különbözetéből is megállapítható a felhőkarcoló magassága. Egy millibar légnyomás különbség egy láb magasságnak felel meg.

- Itt az egyetemen mindig arra buzdítanak bennünket, hogy próbáljunk eredeti módszereket kidolgozni, ezért kétségtelenül a legjobb módszer a felhőkarcoló magasságának megállapítására az, ha a hónunk alá csapjuk a barométert, bekopogunk a portáshoz, és azt mondjuk neki: "Ha megmondja, milyen magas ez az épület, magának adom ezt a szép új barométert."

A renitens diákot Niels Bohr-nak hívták, és ő a mai napig az egyetlen fizikai Nobel-díjas dán fizikus.




Az utóbbi időkben nagyon sokan jelentkeztek a "Nyomtass Ötödáron!" Minitanfolyamra. Ennek minden bizonnyal az lehet az oka, hogy szinte mindenkinek tetszik az az ötletünk, amellyel igyekszünk kedvet csinálni a jelentkezéshez...

A patrontöltés menetét, fogásait, a kisebb-nagyobb trükköket a "Nyomtass Ötödáron!" Minitanfolyam segítségével tudja a legegyszerűbben megtanulni. Az ingyenes - 10 email-ből álló - online tanfolyamot ezen a webcímen tudja megrendelni, ráadásul most egy izgalmas kalanddal is várjuk: Szabadon Garázdálkodhat a Könyvtáramban!

Kattintson ide:        http://www.refillparadise.hu/minitanfolyam

Ha kiszámítja, egy fekete és egy színes utántöltő készlettel több mint 50.000 Ft-ot takaríthat meg, bármilyen típusú is a nyomtatója! (Amennyiben a patronja tölthető, azaz megtalálja a weblapunk "Eredeti kód" oszlopában a patrontípust.)


Nyomtasson Ön is Ötödáron!   >>   www.RefillParadise.hu

Kattintson a www.RefillParadise.hu weblapra és keresse ki a nyomtatójában levő tintapatronja típusát, nézze meg, hogy mi kell ahhoz, hogy innen kezdve minden nap gazdaságosabban tudjon nyomtatni!
(Az összes nyomtatótípust képtelenség lenne felsorolni, ráadásul mindig jönnek ki újabb típusok is. Ha nem találja meg a nyomtatóját a listában, írja meg nekünk, hogy milyen nyomtatót használ és abban milyen patron van, igyekszünk felvenni azt is a listára.)

Kattintson vagy másolja be a böngészője címsorába:
      www.RefillParadise.hu

        További sok sikert és gazdaságos nyomtatást kívánunk!



Ne feledje, egyszer az Ön nyomtatójából is kifogy a tinta...
                                                                          
    www.RefillParadise.hu

Másolja be a webböngészője címsorába, tegye be a böngészőjében a Kedvencek, Könyvjelzők közé, hogy segíthessünk, amikor szüksége lesz rá!



"Így utólag is szeretném megköszönni a nyomtatóválasztásban adott segítségét! Azóta már az irodánk mindhárom nyomtatóját az utántöltő készletekkel használjuk és maximálisan elégedettek vagyunk vele!"
                                                                         
     Szabadkay Áron


"A hírlevelük mindig nagyon tetszik! Végre nem azok az unalmas üzleti ajánlatok! Csak így tovább!"
                                                                               Tomor Brigitta

"Köszönöm a gyors és pontos válaszukat! Így valóban nagyon egyszerűnek tűnik a patrontöltés, rövidesen szükségem is lesz az utántöltő készletekre."
                                                                               Szabó Tímea



Kedvezménykupon, amelyet a rendelésébe be tud másolni:

A 2011. június végéig - illetve a 2011. júliusi első hírlevelünkig - érvényes 5%-os kedvezményt a RefillParadise.hu minden ink-mate minden típusú utántöltő kittjére és külön megrendelhető nyomtatótintájára a következő kupon-kóddal veheti igénybe:

    Utántöltő-5%-HilaryDuff-06

A kedvezménykupon kizárólag a Hírlevelünk olvasóinak jár. Felhasználni úgy tudja, hogy bemásolja a rendelésébe, így mi azonnal az 5% kedvezménnyel postázzuk a megrendelt utántöltő készleteit.

Ha szeretné, hogy az ismerősei, munkatársai is hozzájussanak a kedvezményekhez, kérjük, hogy juttassa el nekik a www.RefillParadise.hu weblap címét és hívja fel a figyelmüket a Hírlevélre.

(A feliratkozáskor rögtön kapnak egy 7 napig érvényes kedvezménykupont, amellyel azonnal többszáz Ft-ot takaríthatnak meg, ráadásul a patronárakhoz képest ők is kevesebb mint ötödáron tudnak innen kezdve nyomtatni!)


Üdvözlettel:
        Solti Csaba, NETREND Bt. - RefillParadise.hu










 
* Ezt az email-t azért kapja, mert feliratkozott a www.RefillParadise.hu hírlevelére. Kéretlenül nem küldünk levelet, a címét nem adjuk ki senkinek.
Ha a levélben levő linkekre nem tud kattintani, másolja át azokat a webböngészője címsorába, ha meg akarja nyitni.
Amennyiben nem kívánja megkapni a jövőben a hírlevelünket,
ide kattintva töröltetheti az emailcímét.