Tisztelt Nyomtatótulajdonos Partnerünk!
        Nyomtasson Ön Is Ötödáron!

RefillParadise.hu   -   2010. novemberi hírlevél

Melyek a leggyakoribb hibák a patrontöltéskor?

Olvasóink nagyon sok kérdéssel fordulnak hozzánk, és ezek között előfordulnak olyanok is, amelyből kiderül, hogy valamit rosszul csináltak a patrontöltés közben.

Alapvetően
az ink-mate készletekkel a patronok feltöltése egy egyszerű dolog, ráadásul részletes, képekkel illusztrált, magyar nyelvre fordított feltöltési útmutatót is mellékelünk hozzá, ennek ellenére előfordulhatnak kevésbé egyértelmű helyzetek.

 

Vegyük alapul a leggyakoribb patronokat, amelyek tartalmazzák a patron alján a fúvókasort, a patron "hátsó" falán pedig egy érintkezőket tartalmazó panelt.

Mielőtt nekikezdünk a feltöltésnek, terítsünk le több rétegnyi újságpapírt, az esetleges cseppenések és egyéb "balesetek" elkerülésére.

A patronok feltöltése
általában a következő lépésekből áll:

1.) Szedjük le a patron tetején található címkét. Ez alatt vannak a feltöltőlyukak.

2.) Ha kell, bővítsük fel ezeket a lyukakat annyira, hogy a mellékelt injekcióstű könnyen mozogjon benne, sőt, a tű mellett a levegő is könnyen ki tudjon jönni. (Ezt főként a CANON - és egyes LEXMARK - patronoknál kell megtenni, a HP és a legtöbb LEXMARK patron esetében elegendő a címke eltávolítása, a lyukak már most kellően nagyok a feltöltéshez.)

A lyukak felbővítésére használhatjuk a dobozban levő fúróeszközt, vagy akár egy kisolló hegyét is.

A fekete patronon egy lyukat fogunk használni (bármelyiket), a színesen pedig hármat, mindegyik színhez egyet-egyet. (Ha nem biztos abban, hogy melyik lyukba melyik színt kell töltenie, szúrjon le egy fogpiszkálót a szivacsba, annak az elszíneződéséből ki fog derülni, hogy melyik cellához tartozik az adott lyuk.)

3.) Bepattintjuk a patront a feltöltőkeretbe. A fúvókasornak légmentesen kell zárnia a gumi tömítésnél. Ennek a fúvókalégtelenítéskor lesz majd jelentősége.

4.) Összeszereljük a fecskendőt: beletekerjük a kinyomószárat és rátekerjük a tűt, a tűről lehúzzuk a sapkát. (Fontos, hogy a tűt rátekerjük, mert ha csak egyszerűen rádugjuk, akkor feltöltés közben "ledobhatja" a kialakulő nyomás.)

5.) Leszúrjuk a tűt a feltöltőlyukon keresztül a patron szivacsos állományába, enyhe ütközésig, majd lassan - tényleg rászánva 3-4 percet - beletöltjük a patronba az előírt mennyiségű tintát. (Azoknál a patronoknál, ahol a gyári töltet csak 4-5 ml, a patrontestbe bele szokott férni 8-10 ml is, így érdemesebb ennyit beletenni. Ezzel ritkábban fogy ki, és mivel mindig a kifogyások veszélyeztetik és károsítják a fúvókasort, ezzel a patron élettartama is meghosszabbodik.)

6.) Ha a patron szivacsos állománya megtelt vagy beletöltöttük a kívánt tintamennyiséget, húzzuk ki a tűt. Érdemes a tű teljes kihúzása előtt még egy picit visszaszippantani, ezzel elejét vehetjük a tű végénél a tinta elcseppenésének.

7.) Végezzük el a képeken vázolt módon a fúvókák légtelenítését: csaklakoztassuk a kis légtelenítőfecskendőt a feltöltőkeret aljához, majd lefelé szívjunk ki a fúvókákon át 1 ml tintát.
tapogassuk le a fúvókasort egy papírzsebkendővel, helyezzük be a patront és már használhatjuk is.

Ha esetleg nem zárna légmentesen a feltöltőkeret a patron és a gumitömítés között (mert az egyes patronok alakja, kialakítása kismértékben eltérhet egymástól), akkor érdemes egy jól átnedvesített papírzsebkendőt teríteni - akár több rétegben is - a gumitömítésre, ez sokat javít az apró tömítetlenségeken és sikeresebbé teszi a fúvókalégtelenítést.



Továbbra is várjuk a kérdéseiket, amelyek megválaszolásával segíthetünk Önnek töredékáron nyomtatni, élményeiket és ötleteiket, amelyeket megoszthatunk másokkal, hogy valóban minél több embernek segíthessünk a nyomtatási költségei megtizedelésében!



Nyomtasson Ön is Ötödáron!   >>   www.RefillParadise.hu

Kattintson a www.RefillParadise.hu weblapra és keresse ki a nyomtatójában levő tintapatronja típusát, nézze meg, hogy mi kell ahhoz, hogy innen kezdve minden nap gazdaságosabban tudjon nyomtatni!
(Az összes nyomtatótípust képtelenség lenne felsorolni, ráadásul mindig jönnek ki újabb típusok is. Ha nem találja meg a nyomtatóját a listában, írja meg nekünk, hogy milyen nyomtatót használ és abban milyen patron van, igyekszünk felvenni azt is a listára.)

Kattintson vagy másolja be a böngészője címsorába:
      www.RefillParadise.hu

        További sok sikert és gazdaságos nyomtatást kívánunk!


Ha tetszett a hírlevelünk, kérjük, küldje el másoknak is.

Ha nem tetszett, küldje vissza nekünk és írja meg, hogy hogyan tetszett volna. Örömmel várjuk az ötleteit, véleményét!

A HP, CANON és LEXMARK tintasugaras nyomtatók patronjaihoz való ink-mate utántöltő készleteket a weblapunkon (www.RefillParadise.hu) tudja megrendelni.

A patronok töltését csak egyszer kell megtanulnia, onnan kezdve gyakorlatilag egy életen át gazdaságosabban tud nyomtatni, kevesebb mint ötödáron, így nem fogják nyomasztani az egyre emelkedő patronárak.




Ne feledje, egyszer az Ön nyomtatójából is kifogy a tinta...
                                                                          
    www.RefillParadise.hu

Másolja be a webböngészője címsorába, tegye be a böngészőjében a Kedvencek, Könyvjelzők közé, hogy segíthessünk, amikor szüksége lesz rá!



"Tisztelt Refillparadise.hu! Élveztem a hírlevelük minden sorát. Köszönöm!"
                                                                            
Bruszt Mária


"Már régóta olvasom a hírlevelüket, de az utóbbi időben egyre jobbak lettek, tele humorral! Szívesen küldöm el minden ismerősömnek, hadd nevessenek ők is, és lehet, hogy még az utántöltők is érdekelni fogják!"
                                                                             Zádori Sándor

"A legutóbbi HP patronom több mint 12 feltöltést bírt ki, most kellett csak új patront vennem! Maximálisan elégedett vagyok az utántöltőikkel!"
                                                                            Szilassy Beáta



Kedvezménykupon, amelyet a rendelésébe be tud másolni:

A 2010. november végéig - illetve a decemberi első hírlevelünkig - érvényes 5%-os kedvezményt a RefillParadise.hu minden ink-mate minden típusú utántöltő kittjére a következő kupon-kóddal veheti igénybe:

    Utántöltő-5%-EmmaWatson-11

A kedvezménykupon kizárólag a Hírlevelünk olvasóinak jár. Felhasználni úgy tudja, hogy bemásolja a rendelésébe, így mi azonnal az 5% kedvezménnyel postázzuk a megrendelt utántöltő készleteit.

Ha szeretné, hogy az ismerősei, munkatársai is hozzájussanak a kedvezményekhez, juttassa el nekik a www.RefillParadise.hu weblap címét és hívja fel a figyelmüket a Hírlevélre.

(A feliratkozáskor azonnal kapnak egy 7 napig érvényes kedvezménykupont, amellyel azonnal többszáz Ft-ot takaríthatnak meg, ráadásul a patronárakhoz képest ők is kevesebb mint ötödáron tudnak innen kezdve nyomtatni!)
.

Üdvözlettel:
        Solti Csaba, RefillParadise.hu










 
* Ezt az email-t azért kapja, mert feliratkozott a www.RefillParadise.hu hírlevelére. Kéretlenül nem küldünk levelet, a címét nem adjuk ki senkinek.
Ha a levélben levő linkekre nem tud kattintani, másolja át azokat a webböngészője címsorába, ha meg akarja nyitni.