Kedves Nyomtatótulajdonos Partnerünk!
RefillParadise.hu   -   2010. augusztusi hírlevél

A Világ Legdrágább Teája

Nemrég találkoztam egy nagyon érdekes és elgondolkodtató cikkel:

A szingapúri TWG cég leghíresebb teája a Yellow Gold tea Buds (sárga arany tea rügyek). A forró ital alapanyagának kódszáma T601, állítólag ennél drágább nincs a világon. Ezt többek között annak köszönheti, hogy a valódi arany színe is megjelenik rajta.

A különlegességből 50 gramm 150 szingapúri dollárba (azaz 20 ezer forintba) kerül azoknak a szerencséseknek, akik hozzájutnak. Ebből a mennyiségből körülbelül 25 csésze (kb. 3-4 liter) tea készül, tehát majdnem ezer forint a bolti ára a frissítő nedű minden egyes apró csészéjének.


 
A leveleket az év egyetlen napján, egyetlen hegyen szüretelik. A cserje tetejéről gyűjtik az alapanyagot, a szedéshez aranyból készült szerszámot használnak. Különleges módon szárítják, ennek is köszönheti sárgás színét és lágy, virágos ízét.  

A 24 karátos aranyra emlékeztető szín a távol-keleti hagyományok szerint nagyon jót tesz az egészségnek.

Ez volt a kínai császárok teája, és még mai is nagyon nehéz beszerezni, hiszen alig terem belőle.


Összehasonlításképpen nézzük meg, hogy mennyiért tudunk nyomtatófestéket venni a tintasugaras nyomtatóinkhoz:

A nyomtatógyárak - jól felfogott anyagi érdekeiktől vezérelve - üzletekben csak patronokba töltve forgalmazzák. Vegyük például a manapság népszerű HP 300-as patront, de a többivel is nagyságrendileg hasonló eredmény jönne ki:

- Egy patron kb. 3000.- Ft-ba kerül, bár más patrontípusok akár 6-8.000 Ft alatt nem kaphatók.

- A patronban 4 ml tinta van. (Más patrontípusokban 3-tól 10 ml-ig terjednek a szokásos tintamennyiségek.)

- Feltételezhetjük, hogy a tinta ára a patron árának kb. a felét teszi ki, mert ha sokkal olcsóbb lenne, akkor bizonyára többet töltenének a patronba.

Ezek alapján, ha kiszámítjuk, azt kapjuk, hogy egy liter nyomtatótinta 375.000 Ft-ra jön ki... Azaz 75-ször drágább, mint a világ legdrágább teája!

Igaz ugyan, hogy nem lenne szabad összehasonlítanunk az almát a körtével, de ha a nyomtatófestékek piaci árát nézzük, akkor azokhoz képest is szembetűnő a patronok árainak aránytalansága.

Pontosan erre az aránytalanságra szeretnénk felhívni a figyelmét: Ne dobja ki a pénzét új patronokra, hanem egyszerűen töltse fel a kifogyott patronját az ink-mate professzionális utántöltő készleteivel.
Nyomtasson Ön is Ötödáron! Ennél gazdaságosabbat úgysem tud mutatni!


Nyomtasson Ön is Ötödáron!   >>   www.RefillParadise.hu

Kattintson a www.RefillParadise.hu weblapra és keresse ki a nyomtatójában levő tintapatronja típusát, nézze meg, hogy mi kell ahhoz, hogy innen kezdve minden nap gazdaságosabban tudjon nyomtatni!
(Az összes nyomtatótípust képtelenség lenne felsorolni, ráadásul mindig jönnek ki újabb típusok is. Ha nem találja meg a nyomtatóját a listában, írja meg nekünk, hogy milyen nyomtatót használ és abban milyen patron van, igyekszünk felvenni azt is a listára.)

Kattintson vagy másolja be a böngészője címsorába:      www.RefillParadise.hu

        További sok sikert és gazdaságos nyomtatást kívánunk!



Ha tetszett a hírlevelünk, kérjük, küldje el másoknak is.

Ha nem tetszett, küldje vissza nekünk és írja meg, hogy hogyan tetszett volna. Örömmel várjuk az ötleteit, véleményét!

A tintasugaras nyomtatók patronjaihoz való ink-mate utántöltő készleteket a weblapunkon (www.RefillParadise.hu) tudja megrendelni.

A patronok töltését csak egyszer kell megtanulnia, onnan kezdve gyakorlatilag egy életen át gazdaságosabban tud nyomtatni, kevesebb mint ötödáron, így nem fogják nyomasztani az egyre emelkedő patronárak.



Ne feledje, egyszer az Ön nyomtatójából is kifogy a tinta...    www.RefillParadise.hu
Másolja be a webböngészője címsorába, tegye be a böngészőjében a Kedvencei, Könyvjelzői közé, hogy segíthessünk, amikor szüksége lesz rá!



"Valóban nagyon régen rendeltem Önöktől utoljára, ennek az egyetlen oka, hogy az akkor megrendelt két utántöltő készlet egészen eddig elég volt! Kiszámoltam, tényleg majdnem ingyen tudtam nyomtatni ez alatt a 4 év alatt! "
                                                                                      Barna Attila


"A mai profitorientált világban nem sok olyan cég van, mint az Önöké! Ennyire olcsón még soha nem tudtam nyomtatni, sőt, az egyes nyomtatóimhoz egyre drágábbak lettek a patronok és egyre kevesebb lap kinyomtatására volt elég."
                                                                                      Szennay Ágota

"Most jelentkeztem a hírleveleikre és sajnálom, hogy lemaradtam a korábbiakról. Egy ismerősöm küldte el a hírlevelet a benne levő poénok kapcsán, és miután hasizomlázam lett a nevetéstől, én is továbbküldtem az ismerőseimnek. Mindemellett nagyon nagyra értékelem a rengeteg hasznos információt, és azt, hogy tényleg ennyire gazdaságosan lehet nyomtatni."
                                                                                      Kalmár Tibor


Kedvezménykupon, amelyet a rendelésébe be tud másolni:

A 2010. augusztus végéig - illetve a szeptemberi első hírlevelünkig - érvényes 5%-os kedvezményt a RefillParadise.hu minden ink-mate minden típusú utántöltő kittjére a következő kupon-kóddal veheti igénybe:

    Utántöltő-5%-MeganFox-08

A kedvezménykupont másolja be a rendelésébe. - Elküldheti, odaadhatja másoknak is, azaz egyszerre többen is felhasználhatják.

Üdvözlettel:
        Solti Csaba, RefillParadise.hu

 
* Ezt az email-t azért kapja, mert feliratkozott a www.RefillParadise.hu hírlevelére. Kéretlenül nem küldünk levelet, a címét nem adjuk ki senkinek.
Ha a levélben levő linkekre nem tud kattintani, másolja át azokat a webböngészője címsorába, ha meg akarja nyitni.