Kedves Nyomtatótulajdonos Partnerünk!
RefillParadise.hu   -   2010. júniusi hírlevél

Munkahelyi felvételi, szokatlan válasszal...

Az elmúlt héten több visszajelzést is kaptunk Olvasóinktól, tetszett nekik a Hírlevelünk stílusváltása... Köszönjük a visszajelzéseket, véleményeket!

A mai világban nem árt, ha az ember leleményes és máshogyan gondolkodik, mint ahogy kézenfekvő lenne. Álljon itt példaként annak az álláskeresőnek az esete, akivel ez a sztori megtörtént:

Egy munkahelyi felvételin a jelöltek morális képességeire próbáltak következtetni egy kis teszt segítségével. A kérdés így szólt:

 

"Mégy az úton az autóddal, amiben rajtad kívül csak egyetlen utas fér el. Hirtelen meglátsz egy buszmegállót, ahol hárman állnak:

1. Egy öreg néni, aki láthatóan a halálán van, orvosi segítségre lenne szüksége
2. Egy nagyon régi kedves barátod, aki egy ízben megmentette az életed
3. Álmaid nője (férfije), akibe első látásra szerelmes lettél.

A kérdés: melyiküket vinnéd el, ha tudjuk, hogy csak egyet választhatsz közülük?
Ha a nénit, akkor esetleg sikerül megmentened az életét.
Ha a régi barátodat, akkor visszafizetheted neki a régi tartozásodat.
Ha álmaid partnerét, akkor esetleg egész hátralevő életedet boldogságban töltheted."

A teszt eredményes volt, felvették az egyik jelöltet, holott nem szabályos választ adott. A válasza így szólt:
"Megállnék, odaadnám a régi ismerősömnek a kocsikulcsot, hogy vigye el az öregasszonyt a kórházba, én pedig álmaim nőjével megvárnám a buszt."

A mai világban a nyomtatógyárak azt várják el tőlünk, hogy az ő szabályaik szerint gondolkozzunk:

"Ha kiürült a patronod, vegyél tőlem egy újat. Igaz ugyan, hogy két patron annyiba kerül, mint az egész nyomtatód, meg hát ezekben a patronokban tinta is csak feleannyi van, mint a korábbi típusokban, de legalább a cégünknek meglesz a megfelelő profitja!" Erre még rá is tesznek egy lapáttal, egyes nyomtatógyárak mindenféle technikai trükkel (chip-es védelemmel és hasonlókkal) megoldják, hogy ne is lehessen még újratölteni se a patronjaikat, az ügyesebbek pedig azt is meg tudják akadályozni, hogy más kellékanyaggyártók az eredetivel kompatibilis patronokat tudjanak gyártani. Ezt az utat választotta az EPSON nyomtatók gyártója, ez viszont ott jelent nekik piacvesztést, hogy az emberek között egyre inkább terjed a híre, hogy "jó nyomtató ez az EPSON, de olyan méregdrága hozzá a patron, hogy ezért nem szabad ilyen nyomtatót venni..."

Mostanában a LEXMARK nyomtatók készülnek olyan patronokkal, amelyekből "hivatalosan" két változat van, a tölthető és a - valamivel olcsóbb - nem tölthető változat. Az ember gyanútlanul megveszi a nyomtatót, mondván, nem baj, hogy annyira drága hozzá a patron, majd feltöltöm vagy feltöltetem és kész. Szerzek hozzá utántölthető patront, és a probléma meg van oldva...

Csakhogy a probléma nincs megoldva... Az utántölthető változatot sehol se lehet kapni... Mindenki másra mutogat, az üzlet az importőrre, hogy nem tart belőle, az importőr az üzletre, hogy nem rendelnek, akkor ő minek hozzon be belőle, a LEXMARK magyar képviselete szintén az importőröket okolja, szóval a kör bezárult, utántölthető patron pedig kereskedelmi forgalomban nincsen... Legalábbis azokból a típusokból, ahol külön van a tölthető és nem tölthető változat.

A régebbi LEXMARK patronok, amelyeknél még nem ez volt a cég filozófiája, nagyon egyszerűen és jól tölthetők. Ezek a következő patrontípusok: LEXMARK 16, 17 fekete, 26, 27 színes, No.1 színes, LEXMARK 48 fekete, 20 színes, LEXMARK 32, 34, 82 fekete, LEXMARK 31, 33, 83, 88 színes.

Ami viszont nem tölthető (és erről a weblapunkon is szerepel egy figyelmeztetés):
     LEXMARK 14, 15, 23, 24, 28, 29, 41, 42
Ezeken szerepel egy "Return Program" vagy "Prebate" felirat is, ez arra utal, hogy arra tervezték, hogy vissza kell juttatni a gyártóhoz, majd ő felújítja, és eladja, mint új patront...

Szóval ha LEXMARK nyomtatót készül vásárolni, feltétlenül nézzen utána a fentieknek! Ha pedig most egy olyan nyomtatója van, aminek nem tölthető a patronja, hozzon egy gazdasági döntést, számolja ki, hogy megérné-e megszabadulni tőle és szerezni egy gazdaságosabban üzemeltethető típust...?

Nézzen szét a www.RefillParadise.hu weblapon és keresse ki a nyomtatójában levő tintapatronja típusát, nézze meg, hogy mi kell ahhoz, hogy innen kezdve egy életen át gazdaságosabban tudjon nyomtatni!

Másolja be a böngészője címsorába:      www.RefillParadise.hu

        További sok sikert és gazdaságos nyomtatást kívánunk!



Ha tetszett a hírlevelünk, kérjük, küldje el másoknak is.

Ha nem tetszett, küldje vissza nekünk és írja meg, hogy hogyan tetszett volna. Örömmel várjuk az ötleteit, véleményét!

A tintasugaras nyomtatók patronjaihoz való ink-mate utántöltő készleteket a weblapunkon (www.RefillParadise.hu) tudja megrendelni.

A patronok töltését csak egyszer kell megtanulnia, onnan kezdve gyakorlatilag egy életen át gazdaságosabban tud nyomtatni, kevesebb mint ötödáron, így nem fogják nyomasztani az egyre emelkedő patronárak.



Ne feledje, egyszer az Ön nyomtatójából is kifogy a tinta...    www.RefillParadise.hu
Másolja be a webböngészője címsorába, tegye be a böngészőjében a Kedvencei, Könyvjelzői közé, hogy segíthessünk, amikor szüksége lesz rá!



"Tisztelt RefillParadise! Én még soha nem töltöttem meg a patronjaimat, ezért is hívtam fel Önöket. Még egyszer köszönöm a telefonon adott tippeket, ezek alapján már biztosan menni fog a feltöltés, tényleg nem tűnik bonyolultnak!" (Egy rendeléshez fűzött megjegyzés)
                                                                              Ádám Attila


"Gratulálok a kedves, jó humorú kis történethez! Nem volt rá szükségem, ismertem mégis elolvastam. Jó hangulatú perceket eredményeztek - így kell ezt csinálni!"
                                                                                Mitró István,
                                                                  TELCOMTEC OnLine Kft., Miskolc

"Én tényleg azt hittem, hogy csak marketingduma ez az ötödáron nyomtatás, de valóban kiszámoltam, megtapasztaltam, hogy az én patronjaimmal nyolcadáron jön ki a feltöltésekkel. Hihetetlenül gazdaságos..."
                                                                              Sajószegi Krisztina


Kedvezménykupon, amelyet a rendelésébe be tud másolni:

A 2010. június végéig - illetve a júliusi első hírlevelünkig - érvényes 5%-os kedvezményt a RefillParadise.hu
minden ink-mate minden típusú utántöltő kittjére a következő kupon-kóddal veheti igénybe:


    Utántöltő-5%-FarrahSummerford-06

Üdvözlettel:
        Solti Csaba, RefillParadise.hu

 
* Ezt az email-t azért kapja, mert feliratkozott a www.RefillParadise.hu hírlevelére. Kéretlenül nem küldünk levelet, a címét nem adjuk ki senkinek.
Ha a levélben levő linkekre nem tud kattintani, másolja át azokat a webböngészője címsorába, ha meg akarja nyitni.