Üdvözöljük Önt, a RefillParadise.hu webáruház
2010 februári hírlevelének olvasóját!*

* Ezt az email-t azért kapja, mert feliratkozott a www.RefillParadise.hu hírlevelére. Kéretlenül nem küldünk levelet, a címét nem adjuk ki senkinek.
Ha a levélben levő linkekre nem tud kattintani, másolja át azokat a webböngészője címsorába, ha meg akarja nyitni.


Nyomtasson Ön is akár ÖTÖDÁRON vagy MÉG GAZDASÁGOSABBAN a HP, CANON vagy LEXMARK tintasugaras nyomtatójával!

A www.RefillParadise.hu webáruház célja, hogy Önnek sokkal gazdaságosabb -akár ötöd- vagy nyolcadáron történő- nyomtatást tegyen lehetővé HP, CANON, LEXMARK tintasugaras nyomtatójával.

Ehavi hírlevelünkben szereplő kedvezmény-kuponokkal minden ink-mate tintapatron-utántöltő kittre jelentős kedvezményeket adunk. A kuponokat a hírlevelünk végén találja.

Korábbi hírleveleinket a www.RefillParadise.hu weblapon - jelszavas hozzáféréssel - el tudja olvasni. A jelszó: egyrejobban.

 

Aktuális témánk:
Nyomtassunk Ötödáron! - De hogyan is?

Az ink-mate utántöltő kittek elégedett visszatérő felhasználóinak a száma napról napra rohamosan növekszik, de a beérkező kérdésekből arra következtethetünk, hogy nem mindenkinek egyértelmű, hogy miről is van itt szó. Vannak, akik patront keresnek a weblapunkon, és külön levélváltásban vagy telefonon tudjuk letisztázni, hogy az ő nyomtatója esetében itt utántöltő készletekről van szó, amellyel a jelenlegi patronjait tudja feltölteni. Másoknak a feltöltés menete nem egyértelmű, ezért most még 'óvakodnak' a kipróbálásától. Ismét mások kipróbálják az utántöltő kitteket, de valamilyen oknál fogva nem sikerül eléggé vigyázniuk a patronjuk fúvókasorára, így a kelleténél hamarabb kényszerülnek új patron vásárlására. Megnézzük ennek az okait is, hogy segíthessünk a patronok élettartamának a meghosszabbításában.

Bármi legyen is a probléma, ha sikerülne azt kiküszöbölni, akkor a legtöbb tintasugaras nyomtató tulajdonos a korábbi költségeinek a töredékéért tudna nyomtatni, amely nagyon komoly - havi ezrekben vagy akár tízezrekben mérhető - megtakarításokat jelenthetne mind a magánfelhasználók, mind pedig a kisebb-nagyobb cégek, irodák költségvetésében. A nyomtatógyárak nyilvánvalóan ezekre a pénzösszegekre 'fenik a fogukat', ezért olyan drágák - és egyre drágábbak - a tintapatronok, miközben nyomtatót (akár multifunkciósat is) egyre olcsóbban lehet kapni.

Kezdjük akkor az elején: A tintasugaras nyomtatókban egy (ill. kettő, egy fekete és egy színes) tintapatron van, amelyik folyékony tintát tartalmaz. (Szemben a lézernyomtatókkal, amelyek egy nagy - 25-35 cm hosszú - tonerkazettában port tartalmaznak. A lézernyomtatókkal kapcsolatban nem tudunk segíteni.) A tintapatronok általában szivacstömbökben felitatva tárolják a tintát, és egy fúvókasoron keresztül juttatják azt a papírra.

Az ink-mate utántöltő készletekkel ezeket a patronokat tudjuk újra és újra feltölteni, valamint a fúvókákat a feltöltés után karbantartani, légteleníteni. A légtelenítés egy kihagyhatatlan lépés, ha csupán csak tintát töltenénk egy kiürült patronba és nyomtatni próbálnánk vele, az esetek nagy részében nem indulna el a nyomtatás, és ez rövidesen a patronok fúvókáinak a tönkremenetelét okozhatják. Egy-egy készlet a patronok többszöri feltöltésére elegendő, a pontos feltöltés-szám a patron kapacitása alapján számítható ki. Például egy CANON PG-40-es patron kb. 4-szer tölthető fel, egy HP 21-es patron pedig a gyári szintre kb. 8-szor, de belefér egyszerre kétszer annyi tinta is, így a 4-szeri 'dupla mennyiségre' töltést javasoljuk inkább. Ezek alapján, ha kiszámítjuk, még a postaköltséggel együtt is kevesebb mint hatod- vagy nyolcadáron tudunk nyomtatni, sőt, egyes esetekben a tized-tizenketted-ár jön ki. Ez igazán komoly megtakarítást jelenthet!

Egy átlagos patrontest kb. 3-8 alkalommal tölthető újra, mielőtt tönkremenne, de a régebbi patronok esetében találkoztunk már több mint 20 alkalommal utántöltött patronnal is.

A feltöltés menete az egyes patrontípusoknál eltérő lehet, de minden esetben a dobozban levő részletes, képekkel illusztrált, magyarra fordított leírás szerint elvégezve egyszerűen kivitelezhető. A legtöbb patronnál egy ilyesmi eljárással történik az utántöltés:

1.) Lehúzzuk a patron tetején levő védőfóliát, matricát. Ez alatt megtaláljuk a feltöltőlyukakat. (Egyes LEXMARK patronoknál a patron fedelét kell lepattintani.)

2.) Ha kell, felbővítjük a feltöltőlyukakat. Erre a dobozban találunk szerszámot, de akár egy kisolló hegyével is könnyedén sikerül. Főként a CANON és egyes LEXMARK níomtatóknál van erre szükség.

3.) A patront belepattintjuk a feltöltőkeretbe, ez egyúttal állványként is szolgál, illetve a töltés végén a fúvókalégtelenítést is ezzel tudjuk elvégezni.

4.) Összeszereljük a fecskendőt: rácsavarjuk a tűt (meggyőződünk róla, hogy stabilan áll a fecskendőn), betekerjük a fecskendőbe a kinyomószárat.

5.) A tűt leszúrjuk a feltöltőnyíláson át a szivacstömb aljáig, majd a tintát lassan beletöltjük a patronba az előírt mennyiségben. Ha azt észleljük, hogy a szivacs megtelt (elsötétül a teteje, esetleg ki is buggyan a tinta), akkor visszaszívunk egy keveset és kihúzzuk a tűt. A színes patronok esetében ezt a műveletet külön-külön elvégezzük az egyes színekkel. Fontos, hogy lassan töltsük bele (akár 3-4 percet is szánjunk rá), mert ezzel elkerülhetjük a légzárványok kialakulását, amely később kellemetlenségeket okozhatna.

6.) A leírás szerint elvégezzük a fúvókalégtelenítést, ez általában abból áll, hogy a leírásban levő kép alapján függőleges helyzetben tartjuk a patront (a fúvókák lesznek leglentebb), majd alul a légtelenítőcsonkon keresztül kiszívunk a kis légtelenítőfecskendővel 1 ml tintát. A képek alapján ez egy egyszerűen végrehajtható művelet.
(A színes patronokba 3-féle színes tintát töltünk, de a légtelenítés során feketét szívunk ki belőle. A 3 szín keveréke a fekete.)

7.) Készen vagyunk, a patront betesszük a nyomtatóba és próbanyomtatást végzünk vele. Ha 1-2 lapon belül nem állna helyre a tökéletes nyomtatás, akkor a fúvókalégtelenítést kell megismételnünk. Csíkozó, színhiányosan nyomtató patronnal ne nyomtassunk, mert az a patron tönkremenetelét okozhatja már pár lap nyomtatása során is.


A patron használata során előfordulhat, hogy elkezdődik a fúvókáknak egy kisebb-nagyobb beszáradása. A fúvókalégtelenítés az esetek igen nagy részében ezt megszünteti (különösen ha erőteljesen, nagy vákuummal szívjuk ki az előírt 1 ml tintamennyiséget), de ha a beszáradás erőteljesebb, akkor érdemes pár percre a fúvókákat enyhén fújó gőzsugárba tartani. (Fütyülős vagy normál teáskannával, kuktával vagy egyéb konyhai edénnyel ez megoldható.) A forró gőz fellazítja a beszáradást, ezután már a fúvókalégtelenítés el tudja távolítani az elzáródást. A gőzölést és a légteleníítést mindig töltött patronnal végezzük, az üres patron esetében csak levegőt szívnánk a fúvókákba.

Az utántöltő készleteket a weblapunkon (www.RefillParadise.hu) tudja megrendelni, és postai utánvéttel szállítjuk ki, azaz a postás viszi ki, és neki kell a vételárat készpénzben kifizetni az átvételkor.

A patronok töltését csak egyszer kell megtanulni, onnan kezdve gyakorlatilag egy életen át gazdaságosabban tud nyomtatni, nem fogják nyomasztani az egyre emelkedő patronárak.

Ha Ön otthon már elégedetten használja az ink-mate utántöltő kitteket, mutassa meg
ezt a munkahelyén is, a főnökei, munkatársai hálásak lesznek érte, hogy egy ilyen egyszerű módszerrel komoly összegeket tudnak megtakarítani!



Ne feledje, egyszer az Ön nyomtatójából is kifogy a tinta...    www.RefillParadise.hu
Másolja be a webböngészője címsorába, tegye be a böngészőjében a Kedvencei, Könyvjelzői közé, hogy segíthessünk, amikor szüksége lesz rá!



"Nyomtass Ötödáron!" - Patrontöltési Online Minitanfolyam - Ingyenesen - Ajándékokkal!

Továbbra is nagyon népszerű az ingyenes "Nyomtass Ötödáron!" Minitanfolyam. Részletesen megtanítjuk Olvasóinkat mindarra, ami a patronok egyszerű, megbízható feltöltéséhez kell, és mindeközben értékes és hasznos, izgalmas ajándékokkal lepjük meg a tanfolyam levelei során. Jelentkezzen most!

Értékes, izgalmas letölthető ajándékokkal várjuk ezen a weblapon: www.nyomtassotodaron.euceg.hu

(A legnépszerűbb ajándék továbbra is az Illustrated Kama Sutra, de az 1001 Legjobb Vicc és a többi is nagyon kedvelt az olvasóink körében!)



Továbbra is várjuk a visszajelzéseiket, véleményüket, történeteiket, a másokat is bátorító tapasztalataikat!



"Már régóta vagyok a hírlevelük olvasója, de csak most rendeltem meg az első utántöltő szettet. Kellemesen csalódtam, a feltűnően alacsony árból eddig azt gondoltam, hogy valami gagyi dolgot fogok kapni, de ez egy teljesen profi utántöltő készlet, amivel elsőre sikerült mindkét patronomat feltöltenem!"
                                                                                           Tázlári Emőke

"Az első próbálkozásom az utántöltéssel sikertelen volt ugyan, de gyorsan rájöttem a hiba okára: a patronom már régen ki volt fogyva és beszáradt. Nagyon hasznosnak tartom a patrontöltési minitanfolyamukat, annak a segítségével sikerült megoldanom a problémámat!"
                                                                                           Kéri Tibor

"Egy ismerősöm hívta fel a figyelmem a weblapjukra, és azóta is azon csodálkozom, hogy korábban hogy-hogy nem hallottam még róla! Rendszeres vásárlójuk leszek, annyi már biztos!"
                                                                                           Ostoros Ádám


Ha az ismeretségi körében van valaki, aki fel tudná használni a kedvezmény-kupont, vagy akinek szeretne segíteni a nyomtatási költségeinek csökkentésében, kérjük, küldje el neki az egész hírlevelet. Ezzel nem csak az ismerősének segít pénzt megtakarítani, hanem nekünk is segít, hogy minél több embernek segíthessünk gazdaságosabban és környezetkímélőbb módon nyomtatni.

Kedvezménykuponok, amelyeket a rendelésébe be tud másolni:

A 2010. február végéig érvényes 5%-os kedvezményt az ink-mate minden típusú utántöltő kittjére a következő kupon-kóddal veheti igénybe:
    Utántöltő-5%-NataliePortman-02

(Tipp: Kérdezze meg az ismerőseit is, hogy milyen nyomtatójuk van, segítsen nekik kiválasztani a szükséges utántöltőt, így együtt tudják megrendelni azokat... Így az egy főre eső postaköltséget is csökkenteni tudják!)

A megrendelésébe feltétlenül írja bele a kedvezmény-kupon-kódot, mert csak ezzel jár Önnek a kedvezmény. A kedvezmény-kupont átadhatja ismerőseinek is, tehát mindannyian felhasználhatják egyszerre is. (Sőt, ha együtt rendelnek, akkor még az egy főre eső postaköltségük is csökken!)


További sok sikert és gazdaságos nyomtatást kíván:
      A www.RefillParadise.hu csapata, a NETREND Bt.