Kérjük, olvassa el részletesen ezt az oldalt, majd válassza ki a menüből a nyomtatója típusát és keresse ki az Önnek megfelelő tintapatront ill. utántöltő készletet! Miért költene el nyomtatásra négyszer-ötször annyit, mint amennyit elegendő lenne? Miért dobja ki a kiürült patronjait és vesz helyettük újat, amikor egyszerűen utántölthetné? Olvassa el részletesen, hogyan tud súlyos tízezreket megtakarítani a nyomtatóján! HP tintapatron utántöltő készlet CANON festékpatron utántöltő szett Gyakran ismétlődő kérdések Hírlevél, amely Ezreket ér Önnek! Fizetünk Önnek azért, mert Ajánl Bennünket! Megajándékozzuk Önt és Barátait!


Ha Ön eddig sokallta a Canon patron árakat...
          ...Akkor most a LEHETŐ LEGJOBB HELYEN JÁR!

HP patron utántöltő készletek - Nyomtasson Ön is Ötödáron!
Olvassa végig, hogyan spórolhat meg
akár többszázezer Ft-ot
a következő évek során!


TUDTA, HOGY TINTASUGARAS NYOMTATÓJÁVAL
ÖTÖD- VAGY AKÁR TIZEDÁRON IS NYOMTATHATNA?

HOGY HOGYAN?   Tőlünk most megtudhatja!

 Olvassa el az UTÁNTÖLTÉS? MIÉRT? menüpontot!

CANON PG-510 patron
patron töltési útmutató

Nemzetközileg elismert minőségű, rendkívül nyomtatófej-kímélő tinta, a legfejlettebb gyártási technológiáknak köszönhetően
Egyszerűen használható, a dobozban részletes, képekkel illusztrált útmutatóval, patrontöltő és fúvóka-légtelenítő eszközzel
Kedvező ár, amellyel - még a postaköltséggel együtt is - ötöd- vagy akár tizedáron jön ki a nyomtatása
Megbízható, évek óta piacon levő termékek, minőségi garanciával
Akár több tízezer Ft-os évi megtakarítás a nyomtatási költségein - Nem mindegy!websas.hu

CANON PG-510 fekete patron

Elég könnyen tölthető, megbízható patron típus. A gyári töltési kapacitása 9 ml, a patron szivacsos állományába nem is érdemes ennél több tintát tölteni. Bár a patron kifogyása után általában egy kevés tinta még marad a szivacsban, ennek ellenére 8 ml tinta beletölthető.

Pár szóban a patron működéséről:

A CANON PG-510 patron fúvókasora hihetetlenül vékony csövecskéket, kapillárisokat tartalmaz, amelyekben egy mikroszkopikus méretű izzószál - egy rövid áramimpulzus hatására - fel tudja forrósítani a tintát. Az így létrejövő pici gőzbuborék lövi ki a tintacseppet a papírra. Ezek után a tinta újból lehűl, a patron szivacsos állományából ismét tinta jut a kapillárisba, és egy újabb áramimpulzussal a következő tintacsepp kilövése történik. Ezt a folyamatot a nyomtató vezérlő szoftvere pontosan koordinálja, a patron mozgását ennek megfelelően vezérli, így a papíron kialakul a nyomtatni kívánt szöveg vagy kép.

Nyilvánvaló, hogy ez a folyamat csak akkor tud önfenntartó lenni, ha a nyomtatás folyamán mindegyik fúvókában (kapillárisban) tinta van, azaz a fúvókák egyike sem levegős. Másrészt, mivel a patron fúvókáit a rajtuk átáramló tinta hűti, így egy tinta nélküli nyomtatási próbálkozás során (tehát amikor nyomtatunk, de a nyomat csíkozottan vagy teljesen hiányos) a fúvókák túlmelegedhetnek, a bennük levő izzószálak eléghetnek. Ez egyúttal a patron tönkremenetelét jelenti, ugyanúgy, mint például egy izzólámpa esetében.

A CANON PG-510 patron - attól függően, hogy mennyire tudunk ügyelni a fúvókasor épségére - kb. 3 - 6 alkalommal tölthető fel újra.

A patron feltöltése után a nyomtató továbbra is azt fogja jelezni, hogy alacsony a patron tintaszintje, de ezzel ne törődjünk, nyomtassunk vele tovább. A CANON PG-510-es patron esetében nincs lehetőség a tintaszint kijelzés alaphelyzetbe állítására, viszont a legtöbb CANON nyomtatónál lehetőség van annak kikapcsolására. (Ez a legtöbb nyomtató típusnál úgy történik, hogy amikor a nyomtató a "patron kiürült" hibajelzést írja ki, akkor a (v) (körben háromszög) gombot 10 másodpercnél tovább nyomva kell tartani.)

A C3080B utántöltő készlet - illetve ha a készletünk már megvan, a továbbiakban a CIM-04A-Tinta jelzésű kiszerelt tinta - kell a patron feltöltéséhez. Az utántöltő készlet tartalmazza a patron feltöltéséhez szükséges összes felszerelést, 60 ml (kb. 7-szeri feltöltésre elegendő) tintát, valamint a képekkel illusztrált, magyar nyelvre lefordított feltöltési útmutatót is. Az általunk kiszerelt tinta mellé már nem adunk külön feltöltési útmutatót, hiszen a készletben ez már benne volt.

A patron feltöltés menete:

A patron fedeléről szedjük le a záró matricát, az alatt találjuk meg a feltöltő nyílásokat. (Ezek egyúttal a patron légzőnyílásai is, ugyanis nem zárhatjuk le légmentesen a patron celláit, mert akkor a tintaszint csökkenésével alacsonyabb nyomás, kismértékű vákuum alakulna ki, ami nem engedné kifolyni a patronból a tintát.)

A patron tetején levő pici légzőnyílásokat fel kell bővítenünk ahhoz, hogy az injekciós tűt be tudjuk szúrni a patron belsejében levő szivacstömbbe. Annyira fúrjuk fel a lyukat, hogy a tű mellett majd könnyedén ki tudjon jönni a levegő. Ne essünk abba a hibába, hogy "felpumpáljuk" a patronunkat, mert ha nem tud kijönni a levegő a tű mellett, akkor a felülről betöltött tinta tinta fog azonnal kijönni alul a patron fúvókasorán...

Első lépésként szereljük össze a fecskendőt: csavarjuk bele a mellékelt kinyomószárat, tekerjük rá szorosan a tűt (a védősapkát használva kulcsként), majd a tűről vegyük le a védősapkát. Szúrjuk le a tűt a patron fedelén levő valamelyik lyukon át, egészen le a tinta tárolására szolgáló szivacstömb aljáig. Lassan nyomjuk bele a patron szivacsos állományába az előírt - illetve beletölteni szándékozott - mennyiségű tintát. A CANON PG-510 patron gyári töltete 8 ml, ennél több tintát nem érdemes beletöltenünk.

Nagyon vigyázzunk arra, hogy levegőt ne fecskendezzünk a patron szivacstömbjébe, főként ne az aljára, a fúvókasor közelébe, mert ez ú.n. légzárványt okozhat. Azaz amikor a fecskendőből a tinta utolsó 1-2 ml-jét töltenénk bele (a 3. ill. 5. töltés során, amikor már fogytán van a fecskendőben a tinta), inkább álljunk meg és azt a pár ml-t már ne töltsük bele, vagy pedig húzzuk kintebb a tűt és az utolsó pár ml tintát inkább a patron felsőbb részébe töltsük, ahol az esetleges légzárvány már nem fog gondot okozni.

Gondosan végezzük el a patron fúvókájának légtelenítését: a keretbe behelyezett patron függőlegesen vagy kissé ferdén álljon úgy, hogy a fúvókasor legyen a patron legalacsonyabb pontja. Alulról csatlakoztassuk a gumicsonkba a kis légtelenítő fecskendőt, majd kezdjük kiszívni a levegőt a dugattyú lefelé húzásával. Ekkor szívó ellenállást, határozott vákuumot kell éreznünk, majd rövidesen láthatjuk a patron fúvókáiból előbukkanó tintát. Ha ekkor nem érezzük a szívó ellenállást, vagy ha habos tintát sikerül kiszívnunk, akkor a patron fúvókasora nem zár légmentesen a gumitömbhöz. Húzzuk ki a kis fecskendőt, toljuk vissza a dugattyúját, igazítsuk meg a patront a keretben, majd ismételjük meg a légtelenítést. Akkor jó a légtelenítés, ha a vákuum - a szívóerő - hatására megindul a tinta a patron fúvókáján keresztül, és kb. 1 ml tintát sikerül így kiszívnunk.

Ha egy száraz papírzsebkendőn a patron fúvókasora többszöri próbálkozásra is szép, egészséges lenyomatot hagy, akkor minden valószínűség szerint a nyomtatás is sikeresen elindul vele. Ha a patron nem teljesen szimmetrikus, ép, vonal alakú lenyomatot hagy, hanem hiányos, torz, akkor szükség lehet a fúvókasor tisztítására. Ezt a következőképpen végezzük el:

Tegyünk be mikrohullámú sütőbe egy kistányéron egy vizes papírzsebkendőt. (A patront SEMMIKÉPPEN ne tegyük a mikrohullámú sütőbe!) 20-30 másodperc alatt a papírzsebkendő átforrósodik. Vegyük ki a kistányért és nyomjuk rá erre a forró vizes papírzsebkendőre a patron fúvókasorát kb. egy percig. Ezt az eljárást többször is megismételhetjük, mindaddig, amíg egy száraz papírzsebkendőn a patron már szép, egészséges, szimmetrikus lenyomatot nem hagy.

Ha készen vagyunk, tegyük vissza a PG-510 patront a nyomtatóba, végezzünk vele egy próbanyomtatást.

Ha még némi csíkozást tapasztalunk a nyomtatáson, az arra utal, hogy valamelyik fúvókát nem sikerült tökéletesen kilégtelenítenünk, vagy megkezdődött a patron fúvókasorának beszáradása. Ha a fenti forróvizes patron-tisztítási eljárással többszöri próbálkozásra sem boldogulunk, akkor valószínű, hogy kezdjük elérni a patron élettartamának a végét, várhatóan a következő patron-kifogyáskor már új patron beszerzésére lehet szükség.

Bízunk benne, hogy a fenti tippjeinkkel, tanácsainkkal Ön is elégedetten és nagyon gazdaságosan használja a CANON nyomtatóját, elkerülve ezzel sok-sok patron - meglehetősen borsos áron történő - vásárlását.

A patron töltéséhez szükséges utántöltő készlet:

C3080B: 60 ml fekete tinta, ez a PG-510 patron kb. 7-szeri gyári szintű feltöltésére elég, 2880 Ft.

Az utántöltő készlet tartalmazza a kb. 7 feltöltésre elegendő tintát, a patron feltöltéséhez szükséges összes felszerelést, valamint a részletes, képekkel illusztrált, magyar nyelvűre fordított patron-feltöltési útmutatót.

Ha már rendelkezik az utántöltő készlet eszközeivel, akkor elegendő csak tintát rendelnie:

CIM-04A-Tinta: 40 ml fekete tinta, eszközök és patron-töltési útmutató nélkül, 1880 Ft

Postaköltség: 1400 - 1700 Ft, a rendelési űrlapnál leírtak szerint.
Ha kiszámítja, még a postaköltséggel együtt is kevesebb mint tizedáron jön ki a nyomtatása!

Ha Ön a RefillParadise Hírlevélnek olvasója, akkor ne felejtse el a Hírlevelekben levő kedvezménykuponját a rendelésébe bemásolni, mert arra 5% kedvezmény jár Önnek!

Ha bármilyen kérdése van a patron feltöltéssel kapcsolatban,
olvassa el a Gyakori Kérdések Gyűjteményét is! >>>


MEGRENDELÉS

A megrendelt tételeket
    - Az egész ország területén mindenhová postaköltség felszámításával, utánvéttel,
    - Szegeden 600.- Ft kiszállítási díjjal
(illetve több darab rendelése esetén díjmentesen)
juttatjuk el Önhöz.
(A postaköltség 4000.- Ft alatti rendelésnél 1400.- Ft, 4000.- - 10.000.- közöttinél 1700.- Ft, afelett 2000.- Ft)
(Még ezekkel együtt is sokkal gazdaságosabban jön ki a nyomtatása, mintha boltban vásárolna...)

Rendelését email-ben az info@refillparadise.hu címre küldje, vagy az alábbi űrlapon írja be.

Kérem, hogy az e-mail-ben tüntesse fel
    - a rendelt tételek ink-mate kódjait és darabszámát,
    - a postázási és -szükség esetén- a számlacímet,
    - ha lehet, a telefonszámát (az esetleges félreértések gyors tisztázásához),
    - céges megrendelés esetén a csomag átvételére jogosult személy nevét, illetve az ÁFA-s számla számlacímét, a cég adószámát,
    - ha van kedvezményre jogosító kupon-kódja, akkor feltétlenül írja bele a rendelésébe!
        (Kedvezmény-kuponokat a hírlevelünk megrendelői kapnak. Rendelje meg!)

Köszönjük.

 
Az Ön E-mail címe:


 
Megrendelés,
kérdés, üzenet:
 

                    
 Ne feledje, egyszer az Ön nyomtatójából is kifogy a tinta...
...és akkor szüksége lehet a Refill-Paradise-ra!
Bookmark-olja (tegye be a Könyvjelzők közé) ezt az oldalt, hogy visszataláljon...
Hogy segíthessünk! - CTRL+D


Internet Explorer böngésző használata esetén:
Kattintson a böngészője Könyvjelzők menüpontjára,
majd a Hozzáadás a Könyvjelzőkhez... menüpontra,
végül az [ OK ] gombra.


NETREND Bt.
2030 Érd, Vadkacsa u. 3.
Tel.: (30)218-7667
E-mail: info@refillparadise.hu

Jogi nyilatkozat a vásárlás feltételeiről

Címkék: Canon patron töltés, Canon patron feltöltési útmutató, Canon patron leírás, Canon fekete patron, Canon patron töltő tinta